Digital Terrestrial Television - DTT Cyprus t2mi TEST

There are 617 replies in this Thread which was already clicked 70,215 times. The last Post () by xristos1.

• κι αυτο παλι, δεν μπορεις να το ξερεις, και ειναι και λιγο λαχειο...

νομιζω οτι κατι παρομοιο σκεφτηκαν και οι κατοχοι τω 4Κ μοντελων της vu+ (και κατι ultimo4K k uno4K πληρωθηκαν και καλα) , αλλα δυστυχως εκει δεν...

• Δεν αμφισβητώ την άποψή σου, όμως...
    από την άλλη, στο ζήτημα των τύπων εκπομπής,
    όπως π.χ. την συμπίεση της εικόνας
    (δεν είχαν προχωρήσει στην επόμενη έκδοση
    κωδικοποιητή, την
    Η.266, δηλαδη),
    τον τύπο των στοιχείων λήψης, τα DVB-S2/S2X,
    DVB-T2, τα Multistream T2-MI
    (δεν γνωρίζω, αν υπάρχουν και άλλοι τύποι σήματος,
    στην Ευρώπη τουλάχιστον),
    αλλά καί της ανάλυσης της εικόνας
    που έφτασε μέχρι το , έφτασαν κι αυτή,
    ενδέχεται να την εγκαταλείψουν οι κατασκευαστές
    των τηλεοράσεων, λόγω κόστους,
    διακρίνω μια στασιμότητα τα τελευταία χρόνια!

• Επειδή όπως είναι λογικό ο καθένας έχει τη δική του άποψη πάνω στο θέμα κι επειδή καμιά άποψη δεν είναι λάθος αλλά θέμα της σκοπιάς από την οποία το βλέπει κανείς, καλό είναι να ανταλλάσουμε εμπειρίες και γνώμες ώστε να αλληλοβοηθηθούμε και να επιλέξει ο κάθε ένας από μας ανάλογα με την τσέπη του και της οπτικής του.

Προσωπικά, επειδή είμαι αρκετά μεγάλος κι έχω ξεκινήσει από τότε που η **va ήταν επίγεια με 2 κανάλια (και "πειράζαμε" τα "κουτιά") κι αργότερα με τα D2-MAC και με τις "γάτες" και... και... και..., έχουν περάσει αρκετοί δέκτες απ' τα χέρια μου κι έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως είναι άσκοπο να επενδύω σε ακριβούς δέκτες με "προοπτικές" μιας και σε 2-3 χρόνια πάλι κάτι θ' αλλάξουν για να μας πουλάνε (κλέφτες θα γίνουν οι άνθρωποι? :smiling face: ).

Άλλωστε ακούμε χρόνια τώρα για ποιότητες 4Κ 8Κ αλλά πόσα κανάλια εκπέμπουν πραγματικά σε αυτές τις ποιότητες?

Αυτός είναι κι ο λόγος που ρώτησα για τον GTMedia μιας και είναι μια φθηνή λύση όχι μόνο για τα κυπριακά αλλά και για μελλοντική μετάδοση των ελληνικών στο ίδιο σύστημα. Σημαντικό επίσης θεωρώ είναι το αν δέχεται αναβάθμιση λογισμικού ή είναι κλειδωμένος.

Αυτά και πάλι τονίζω προσωπική άποψη και μόνο!

Edited once, last by tomgr ().

• Κι αυτό το κομμάτι που υποννοείς ("πλαγια θέαση")
    είναι ένας λόγος που πολλοί θα επέλεγαν
    έναν -ανάλογα με τη τσέπη τους- δέκτη,
    όμως εγώ αναφέρθηκα, στα πιό σημαντικά χαρακτηριστικά
    που πρέπει να έχει ένας δέκτης κσι φυσικά
    να συνδυάζει την υποστήριξη καί από την "μαμά",
    αλλά καί από την ποιότητα του υλικού!

Λόγου χάριν, εγώ διέθεσα το 2018, 134€ μαζί με τα έξοδα
    αποστολής, για ν' αποκτήσω τον Octagon,
    αφού πρώτα είχα ψάξει και συγκρίνει
    τα χαρακτηριστικά που αναφέρω πιό πάνω!

Υπήρχαν κι άλλοι δέκτες -αν κι ελάχιστοι- που
    έχουν την ίδια δυνατότητα που συζητάμε,
    με αφορμή τα Κυπριακά.

Αυτά ξεκινούσαν, από ~160€ και πάνω
    και αν δεν απατώμαι, ήταν της EDISION,
    μετά ακολοθούσαν κι άλλοι κατασκευαστές!

Edited 3 times, last by freak-sat ().

• Και εγώ όταν έψαχνα για δέκτη μετά τον Protons2 είχα την παρακάτω σκέψη

Ήθελα κάτι τελευταίας τεχνολογίας που θα με κράταγε για κάποια χρόνια,από γνωστή εταιρία και να είναι στο budget μου

Η edision ήταν δοκιμασμένη από το 2015 οπότε ήξερα ότι δεν θα ήταν κάτι σκάρτο

Οπότε πήρα το καλύτερο μοντέλο που έβρισκα στην ελληνική αγορά διαθέσιμο εκείνη την περίοδο

Μπορώ να πω πως ο osmini4k στα 110€ τότε ήταν ότι πιο καλό μπορούσα να πάρω τότε με το budget που είχα

Οι octagon ήταν σχετικά ακριβοί για εμένα και οι vu εκτός budget range

Από ότι βλέπω έκανα καλή επιλογή γιατί ότι του έχω ζητήσει το έχει κάνει

(Multistream/νομιμη iptv από τοπικά κανάλια/feeds και πλ@γ/@ θέαση)

• Καλησπέρα.

ΣΑς ευχαριστώ όλους για την όποια βοήθεια μου προσφέρατε μπας ...και καταφέρω να δω τα κυπριακά κανάλια αλλά δεν έχω καταφέρει τίποτα!!

Εγκαταλείπω την προσπάθεια έχοντας αφιερώσει πάρα πολύ χρόνο με τους vu zero4k και vusolo2 που εχω.

Το αποτέλεσμα απογοητευτικό!!

Είμαι έτοιμος για αγορά του επόμενου δέκτη που να έχει καλύτερες δυνατότητες από αυτούς που έχω !!

Αν έχει κανείς καί γνωρίζει κάποιον καλό δορυφορικό δέκτη ας μου προτείνει μέσω προσωπικού μηνύματος για να μην ενοχλούμε το forum

Eυχαριστω.

• Δεν χρειάζεται να αγοράσετε νέο δέκτη, αρκεί το VU Zero 4K.

Ζητήστε από κάποιον να σας βοηθήσει εξ αποστάσεως (TeamViewer, RustDes, AnyDesk) ή να σας δώσει ένα λειτουργικό αντίγραφο ασφαλείας του IMAGE.

• dimas1 με τον solo2 μην προσπαθείς καθόλου το tuner δεν υποστηρίζει multistream . Από την άλλη ο zero 4k μπορείς να τα δεις άλλα έχει θέμα με drivers από την υποστήριξη του δεν είδαμε κάτι τόσο καιρό ,ενώ είναι παρόμοιος με τον mio4k που είναι σε άλλο επίπεδο

• αποτι καταλαβα και ακουω για να δουμε τα κυπριακα θελει αρκετα λευτα σε δεκτη να δωσω. εγω ειμαι λιγο ασχετος σε ολα αυτα μονο digea βλεπω δορυφορικα με edision εκει κατι κανω θελω να δω και τα κυπριακα καμια βοηθεια απ το φορουμ τι δεκτη να παρω και τι ρυθμισεις θελει δεκτο.απλα με ενδιαφερουν μονο ελληνικα καναλια.

• Καλησπερα και σας ευχαριστω για την βοηθεια.

Η αληθεΙΑ ειναι οτι παιδευομουνα περισσοτερο με τον solo2 (που οπως μου γραψατε δεν γινετε να δω τα κυπρικα)και λιγοτερο με τον zero4k (λογο μεγεθους μαλλλον)χαχαχα

ελεγα τι να κανει ο μικρος εναντι του μεγαλου...σε ογκο εννοω!!!

Τελικα σημερα που ασχοληθηκα με τον zero 4k πριν απο λιγο ειδα φως!!!χαχαχα

Σας ευχαριστω και παλι.

:upside down face: :upside down face: :upside down face: Εχω και εναν vu zero τον απλο να τον βγαλω απο το συρταρι και να τον δοκιμασω μπας και δουλευει και αυτος?

• αν θελεις απλα να διαπιστωσεις οτι δεν γινεται, μπορεις να τον βγαλεις απο το συρταρι και να ασχοληθεις, περνωντας ενα ευχαριστο και δημιουργικο απογευμα...

• Εγώ από την μεριά μου,

πήγα -χωρίς το... απαραίτητο εργαλείο (δέκτη)-
    στο πατρικό μου, έπιασα το δορυφόρο
    με το πεδιόμετρο, τον δορυφόρο
    και δοκίμασα σε μια... HD Ready τηλεόραση
    μάρκας LG, του 2017 και 22" (αν δεν απατώμαι)!!!

Μ' έκπληξή μου, διαπίστωσα ότι οι νέες Κυπριακές
    συχνότητες, είχαν κανονικά σήμα,
    με το μόνο κανάλι που αποθήκευσε,
    να ήταν το "ΚΑΝΑΛΙ 6", αλλά στα ραδιόφωνα!

Αν και στην αναζήτηση, μ' είχε ενημερώσει

για τον αριθμό των καναλιών
    που είχε κατεβάσει (π.χ. η συχνότητα
    με τα τρία κανάλια, ενημέωσε ότι ήταν "3")!

• freak-sat Oλες οι τηλεοράσεις έχουν απλο tuner DVB-S2 προσωπικά δεν είδα καμία τηλεοραση με κάποιο ποιο εξελιγμένο tuner

θεωρώ απίθανο να έποιασες σήμα απο αυτές τις συχνότητες,

Kαναλι 6 ειναι στην συχνότητα 10730 H και τα 3 καναλια που λές ειναι απο αυτη την συχνοτητα

RIK SAT

ERT WORLD

4E

• Oχι δεν θέλει πολλά λεφτά, θέλει απλά υπομονή επειδή είναι ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο, μολις ολοκληρωθει η διαδικασία θα σας δώσουμε λίστα με δέκτες που έχουν την δυνατότητα να κατεβάζουν τα κυρπιακά κανάλια. Εχει δέκτες για ολα τα πορτοφόλια, απο 30Ε εως 300Ε

Φόρουμ Ελληνικά LinuxSat

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!