Ερωτήσεις - Απαντήσεις

There are 5,839 replies in this Thread which was already clicked 723,216 times. The last Post () by chicken101.

• δεν ξερω για το 9.3 , αλλα στο "nightly builds" αλλα και στα περισσοτερα image, εχει ενσωματωθει λειτουργεια "play service with stream relay", που σε απαλλασει απο το να φτιαξεις white list κλπ (φυσικα θα πρεπει να εχεις ρυθμισει στο oscam τα απαραιτητα...)

βγαζεις λιστα καναλιων, πας πανω στο καναλι που θελεις, πατας menu (οπως εχεις τη λιστα) και βλεπεις αν υπαρχει εκει η επιλογη.

• δεν ξερω για το 9.3 , αλλα στο "nightly builds" αλλα και στα περισσοτερα image, εχει ενσωματωθει λειτουργεια "play service with stream relay", που σε απαλλασει απο το να φτιαξεις white list κλπ (φυσικα θα πρεπει να εχεις ρυθμισει στο oscam τα απαραιτητα...)

βγαζεις λιστα καναλιων, πας πανω στο καναλι που θελεις, πατας menu (οπως εχεις τη λιστα) και βλεπεις αν υπαρχει εκει η επιλογη.

ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση
    Οχι στην επιλογη του μενου πανω στο καναλι δεν υπαρχει κατι

1_0_19_6C_C_85_C00000_0_0_0_20250410112431.jpg

Αφου περασα το αρχειο whitelist και μετα απο reboot τοτε ανοιγουν τα καναλια
    Διαφορετικα δεν παιζουν
    Μαλλον πρεπει να βαλω αλλο image

• Υποθέτω τα απαραίτητα είναι να έχεις εγκαταστήσει σχετικά καινούργιο cam που υποστηρίζει stream relay, και επίσης ο σερβιτόρος σου να μην έχει πάει μύκονο και να σερβίρει ακόμα και σένα.

Επίσης υπάρχουνε έτοιμες ρυθμίσεις που έχουν έτοιμο μπουκέτο ρυθμισμένο να παίζει με stream relay.

Νομίζω αυτή εδώ έχει.

• μπες στην webinterface του oscam,ενεργοποιησε το stream relay, και στο πεδιο caid, βαλε τα caid των πακετων που θελεις...

εχω την εντυπωση οτι στο 9.Χ δεν το εχουν περασει...

• Καλημέρα φίλοι και καλή εβδομάδα . Έχω ένα πρόβλημα και ίσως κάποιος φίλος μου δώσει κάποια λύση .

Έχω μια Samsung tv σχετικά καινούργια και ένα vuduo2 sat receiver συνδεμένο επάνω με hdmi καλώδιο . Εδώ και μήνες έχω τα εξής προβλήματα . Στην αρχή όταν άνοιγα τηλεόραση και. Vuduo2 αυτόματα ερχοταν η εικόνα και ήχος . Παρα πολλές φορές ερχοταν μόνο η εικόνα και κανένας ήχος . Το πρόβλημα λυνότανε μια βγάλε βάλε το καλώδιο η άνοιξε κλείσε τις συσκευές . Εδώ και 3 μέρες έχω ακόμη ένα πρόβλημα . Ανοίγοντας ταυτόχρονα και τις 2 συσκευές εμφανίζετε σαν πρώτη εικόνα μια εικόνα από την Samsung tv με διαφορα παραθυράκια από της πηγές που υπάρχουν πχ Internet ,sat receiver, επειγεια τηλεόραση . Εκεί ακουω τον ήχο σε ένα μικρό παράθυρο από το sat vuduo αλλά δεν έχω εικόνα και δεν ανοίγει αυτόματα η εικόνα .

Η ερώτηση μου είναι που μπορεί να είναι το πρόβλημα στην Samsung tv. Στο vuduo 2 receiver η στο hdmi καλώδιο .

Ευχαριστω

Μιχάλης

• Πολύ πιθανό να είναι της τηλεόρασης και να λύνεται με κάποια αναβάθμιση.

Εγώ με την samsung είχα θέμα με της θύρες hdmi τώρα έχω LG κανένα τέτοιο θέμα maik66

• Παιδες ευχαριστω για τις απαντησεις... Δυστηχως δεν εχω καθολου χρονο να ασχοληθω πολυ. Μια συγκεκριμενη ωρα μεσα στη μερα.
    Σερβιτορος δεν υπαρχει... Ειχα αγορασει απο εναν 2 χρονια σερι και απο τοτε που εχει αφησει την γραμμη ανοιχτη και βλεπω καποια χρονια τζαμπα.
    Ουτε που θυμαμαι απο την ειχα παρει την γραμμη.

Τωρα μετα απο τα update περασα παλι openbh
    και ενω βγαινει η επιλογη του streamrelay
    για καποιον λογο δεν μπορω να δω το oscam icam (3rd party) που εκανα εγκατασταση
    στη λιστα με τα softcam που εχει ο δεκτης
    Μπορω να δω μονο αυτα που εχουν στα δικα τους plugins που εχουν οι blackhole οπου δεν υποστηριζουν icam
    Ολο προβληματα. Ενω τα αρχεια φαινονται κανονικα. στο etc turbox config

Τελικα ολα καλα εβαλα ενα αλλο plugin 3rd party και παιζουν ολα μπομπα

Edited once, last by lagos911: fix ().

• το οτι αυτο που ειναι στο ΒΗ δεν υποστηριζει icam, πως το συμπεραινεις?

ανοιξε την webif του oscam, πηγαινει στο "config" , και ,μετα στις απο κατω επιλογες "stream relay".

ενεργοποιησε το (γιατι υποψιαζομαι οτι δεν ειναι) , και στο πεδιο caid, βαλε το caid του πακετου.

επισης για να μην τυρανιεσαι...

πηγαινε πρωτα στο καναλι που θελεις, και ασχετα με το αν εχεις εικονα, δεν εαν σου δινει "συνδεση" (με caid provider κλπ)

• Καλημέρα φίλοι και καλή εβδομάδα . Έχω ένα πρόβλημα και ίσως κάποιος φίλος μου δώσει κάποια λύση .

Έχω μια Samsung tv σχετικά καινούργια και ένα vuduo2 sat receiver συνδεμένο επάνω με hdmi καλώδιο . Εδώ και μήνες έχω τα εξής προβλήματα . Στην αρχή όταν άνοιγα τηλεόραση και. Vuduo2 αυτόματα ερχοταν η εικόνα και ήχος . Παρα πολλές φορές ερχοταν μόνο η εικόνα και κανένας ήχος . Το πρόβλημα λυνότανε μια βγάλε βάλε το καλώδιο η άνοιξε κλείσε τις συσκευές . Εδώ και 3 μέρες έχω ακόμη ένα πρόβλημα . Ανοίγοντας ταυτόχρονα και τις 2 συσκευές εμφανίζετε σαν πρώτη εικόνα μια εικόνα από την Samsung tv με διαφορα παραθυράκια από της πηγές που υπάρχουν πχ Internet ,sat receiver, επειγεια τηλεόραση . Εκεί ακουω τον ήχο σε ένα μικρό παράθυρο από το sat vuduo αλλά δεν έχω εικόνα και δεν ανοίγει αυτόματα η εικόνα .

Η ερώτηση μου είναι που μπορεί να είναι το πρόβλημα στην Samsung tv. Στο vuduo 2 receiver η στο hdmi καλώδιο .

Ευχαριστω

Μιχάλης

δοκιμασε ενα αλλο καλωδιο hdmi σχετικα νεας εκδοσης , και επισης, η tv σου σε καποια εισοδο hdmi πρεπει να γραφει "arc" . συνδεσε το εκει και δοκιμαε...

το οτι σου ανοιγει στην εικονα με τα πολλα παραθυρα, καποια ρυθμιση ειναι στο που να ανοιγει...

• Δεν ξέρω τι εννοείς πραγματικά και αν έχεις κάτι άλλο στο μυαλό σου.

Αλλά ο πιο απλός τρόπος από τα feeds του image, πράσινο κουμπάκι, πράσινο κουμπάκι (σε OATV σίγουρα στα άλλα δεν είμαι 100% σίγουρος) διαλέγεις, εγκατάσταση είτε με το πράσινο ειτε με το okay.

Ρώτα και κανένα chatgpt , σε αυτά είναι συνήθως καλό και μπορεί να σου δώσει οδηγίες ακόμα και για κάποιον που το κάνει πρώτη φορά.

• Έχω σε ένα wave frontier T90 τόξο από 0,8oW - 45oΕ, περιοχή Αθήνα.

Εδώ και λίγους μήνες ο 45οΕ "άδειασε" από κανάλια και είπα να μετακινήσω το lnb λίγο δίπλα, στις 46οΕ, με πρόσθετη μπάρα.

Επειδή δυσκολεύμαι πολύ στη λήψη, το έχει πετύχει κάποιος ή τζάμπα παιδεύομαι;

Αν γίνεται ποιά είναι δυνατή συχνότητα για να κάνω τον πρώτο συντονισμό; Χρειάζεται κάτι να προσέξω;

Ευχαριστώ.

• Εγω πχ οταν είχα το wavefrontier (τωρα πηγε στα σκουπίδια μετά από 20 χρόνια) είχα κέντρο τον 19.2 και ολοι οι δορυφόροι πλην του 28.2 που ήθελε πατεντίτσα ολοι οι άλλοι λαμβάνονταν πανεύκολα.

• Εγώ έχω στερεώσει τη μπάρα στο lnb των 42οΕ και, όντως, το lnb των 45οΕ δεν ήταν στο ίδιο ύψος με τα υπόλοιπα, αλλά αρκετά ψηλότερα. και η μπάρα καμπυλωμένη προς τα μέσα.

Πριν να το μετακινήσω, τεστάρισα ότι δεν έβγαιναν με το ίδιο lnb (inverto black ultra PLL) και οι 2 δορυφόροι.
    Θα δοκιμάσω με τη συχνότητα του Idman (11175 H 30000 5/6).

• Θυμάμαι οτι η πρόεκταση του lnb για 45/46 ηταν ακριβως οπως πήγαινε η ράγα του wave. Αν δεν με απατά η μνήμη μου στις ακρες της ηταν λίγο ανασηκωμένη.

Φόρουμ Ελληνικά LinuxSat

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!