Ερωτήσεις - Απαντήσεις
- XBT
- Thread is marked as Resolved.
There are 5,839 replies in this Thread which was already clicked 715,913 times. The last Post () by chicken101.
-
-
Εντύπωση μου κάνει, μιας κι από όσο γνωρίζω κανένα plugin δεν την ζητάει.
-
Όμως υπάρχει και η οδός διαφυγής για τον χρήστη, όπως έχει υποδείξει έγκαιρα εδώ ο giorbak.
Είτε αλλάζοντάς την πριν τη δώσεις, είτε αφού τη δώσεις.
Έχω και εγώ την απορία, αλλά...
-
Σαν έσχατη, αλλά σίγουρη, λύση, ...
Έλα φίλε μου qwerty, δεν έχω ασχοληθεί με αυτό το άθλημα. Με αυτές τις κουτσουλιές που έχω πως να πιάσω feeds;
Κάθε γνώση σου είναι πολύτιμη και ευπρόσδεκτη γιατί στοχεύει ακριβώς στο θέμα μας.
Στο φόρουμ υπάρχουν πάμπολλες αναρτήσεις για την εύρεση μπισκότων, αλλά πως να στρώσεις κ@λο κάτω και να διαβάσεις αμέτρητα post για κάτι που δεν πιάνεις.
Και αν ασχολήθηκα λίγο στο παρελθόν, ήταν τότε που βγήκαν τα σχετικά πρόσθετα για εύρεση/άνοιγμα feed. Μασημένη τροφή έτρωγα αλλά σταμάτησα γρήγορα.
Θα κάνω αυτά που γράφεις, αν και όταν καταφέρω και πιάσω κάποιο κλειδωμένο feed. Είναι μεγάλη απογοήτευση να πιάνεις 1 στα 50-60.
Υ.Γ.
Έκοβα τις φλέβες μου ότι δε με απατά η μνήμη μου και κάπου είχα διαβάσει αυτά με τα μπισκότα και ότι εμπλεκόσουν και εσύ.
Έκανα αναζήτηση και το βρήκα εδώ.
-
-
Όχι - ξερό όχι. Γιατί νομίζεις ότι έχω τρία πιάτα στο μπαλκόνι. Τον καιρό που ήμουν στα ντουζένια μου, είχα γεμίσει την ταράτσα με κεραίες και ο ένοικος που
έμενε στον τελευταίο όροφο έκανε παράπονα ότι τον γέμισα με ραδιενέργεια. Προσπάθησα με χίλιους τρόπους να του εξηγήσω ότι το δορυφορικό σήμα είναι
τόσο αδύνατο που χρειάζεται πιάτο για να το πιάσεις. Διαφορετικά θα βάζαμε ένα σύρμα στο παράθυρο στο μπαλκόνι και θα ήμασταν OK.
Μάταια, γιαυτό τα ξήλωσα όλα, κατέβασα μερικά στο μπαλκόνι και την περιστρεφόμενη τη μετέφερα 10 μέτρα μακρυά πάνω από άλλο διαμέρισμα.
Τώρα πλέον που μου πέρασε η τρέλα, τα παράτησα, άσε που προτιμώ την IPTV.
-
-
Display More
Τί έγινε; Γιατί δεν μπορώ να ανοίξω αυτό το feed που λέει ότι έχει μπισκότα; Τι κάνω λάθος; Ή μήπως είναι fake τα κλαδιά.
Τα μπισκότα σίγουρα δεν τα πήρε. Θα έπρεπε να προστεθούν στο SoftCam.
εχω παρατηρησει, οτι σχεδον ολα τα ιταλικα feed στις 13Ε συνηθως, δεν ειναι πλεον σε biss με caid 2600 , αλλα με 2610 (αυτο που λενε biss2 ) και δεν ειναι προσβασημα.
-
θα ηθελα την βοηθεια οποιουδήποτε γνωριζει
1)εχω τον pinglux plus της edision.
Δεν ειναι συνδεδεμενος στο ιντερνετ ,καποια ελευθερα καναλια δεν ανοιγουν ,πως περναμε τα κλειδια με το τηλεκοντρολ γνωριζει καποιος
πρεπει να ειναι συνδεδεμενος στο ιντερνετ για να διαβασει τα κλειδια ?
2)εχω και τον picollo της edision τον συνδεσα για να δω μηπως εχω καλυτερα σημα σε καποιους δορυφορους απο οτι ο pingulux plus
αλλα δεν συγχρονιζεται με το diseq που ειναι εγκατεστημενο με πεδιομετρο και λειτουργει με τον pingulux plus
τι ρυθμιση πρεπει να κανω στον picolo για το diseq ?
-
καπως μπερδεμενα μας τα λες...
θα ξεκινησω απο το 2. το πεδιομετρο, εχει νοημα στο να ρυθμισεις lnb/δορυφορους, και μετα ... δεν εχει κατι αλλο να κανεις.
οποτε... τι diseq εχεις, ποιους δορυφορους λαμβανεις, και σε ποια θεση του diseq εχεις τον καθενα (για να δουμε μετα και τις ρυθμισεις στον picollo).
pame kai sto 1.
o pingulux (και ο plus) ειναι δεκτης τυπου linux και ειναι και dual boot. μπορει να τρεξει με το "μαμα"λογισμικο ->spark , η να εχεις καποιο enigma2 λογισμικο.
για το enigma2 υπαρχουν καποια προσθετα, που τα κανεις εγκατασταση στον δεκτη, και σου δινουν τη δυνατοτητα να περνας τα απαραιτητα με τηλεκοντρολ (αν και λογο δομης sh4,υπαρχουν περιορισμοι).
για το spark δεν θυμαμαι... δεν το εχω δουλεψει πολυ.
και στα 2 λογισμικα ομως, θα χρειαστεις εναν emulator (oscam-emu ο πλεον δημοφιλης)
σε καθε περιπτωση,μπορεις να στησεις ενα τοπικο δικτυο (χωρις να χρειαζεται απαραιτητα ιντερνετ) και με τα απαραιτητα ftp tools (η και απευθειας στην oscam webif), να περνας οτι χρειαζεσαι.
επισης σχετικα με το
Quoteκαποια ελευθερα καναλια δεν ανοιγουν
αυτο... -> η τα καναλια δεν ειναι ελευθερα, η κατι αλλο παιζει (4Κ και δεν μπορει να το παιξει ο δεκτης, καναλι data κλπ)
-
.
-
iordanis70 επειδη συντομα hellas sat θα ανέβουν και τα κυπριακα με κλειδια αποψη μου ειναι να κανεις υπομονη. Θα προσπαθησω να δώσω αναλυτικες οδηγιες για κάθε δέκτη για να τα ανοιξουμε ολα μαζι μια και καλή. Ανοιγουν τα ERT με mcas
-
Display More
καπως μπερδεμενα μας τα λες...
θα ξεκινησω απο το 2. το πεδιομετρο, εχει νοημα στο να ρυθμισεις lnb/δορυφορους, και μετα ... δεν εχει κατι αλλο να κανεις.
οποτε... τι diseq εχεις, ποιους δορυφορους λαμβανεις, και σε ποια θεση του diseq εχεις τον καθενα (για να δουμε μετα και τις ρυθμισεις στον picollo).
pame kai sto 1.
o pingulux (και ο plus) ειναι δεκτης τυπου linux και ειναι και dual boot. μπορει να τρεξει με το "μαμα"λογισμικο ->spark , η να εχεις καποιο enigma2 λογισμικο.
για το enigma2 υπαρχουν καποια προσθετα, που τα κανεις εγκατασταση στον δεκτη, και σου δινουν τη δυνατοτητα να περνας τα απαραιτητα με τηλεκοντρολ (αν και λογο δομης sh4,υπαρχουν περιορισμοι).
για το spark δεν θυμαμαι... δεν το εχω δουλεψει πολυ.
και στα 2 λογισμικα ομως, θα χρειαστεις εναν emulator (oscam-emu ο πλεον δημοφιλης)
σε καθε περιπτωση,μπορεις να στησεις ενα τοπικο δικτυο (χωρις να χρειαζεται απαραιτητα ιντερνετ) και με τα απαραιτητα ftp tools (η και απευθειας στην oscam webif), να περνας οτι χρειαζεσαι.
επισης σχετικα με το
Quoteκαποια ελευθερα καναλια δεν ανοιγουν
αυτο... -> η τα καναλια δεν ειναι ελευθερα, η κατι αλλο παιζει (4Κ και δεν μπορει να το παιξει ο δεκτης, καναλι data κλπ)
ας αρχίσουμε απο τον pingulux plus .
1)Τον εχω στο spark απο ότι θυμάμαι γιατι στο enigma κάποιες φορές κολλούσε.
2)Πιάνω με 1.10 με diseqc μοτερ απο intelsat 68.5 E έως και SES 4 στις 22W.
Στον hispasat εχω μονο σε μια συχνότητα 35% ενω παλια τον έπιανα.
Δηλαδή μαζί με τον hispasat δεν πιάνω κάπου 4 με 5 δορυφορους σε όλο το τοξο καθόλου.
3)Τα καναλια της ερτ 1,2,3 στον Hellas 39 φαινονται ελευθερα ,δειχνει το ΕPG αλλα δεν ανοιγουν.
4)Ανέβασα φωτο απο τις ρυθμίσεις plugin αν ξέρεις που μπαίνουν τα κλειδιά θα με βοηθούσε να με καθοδηγήσεις .
-
Τα κανάλια της ερτ και της digea δεν είναι ελευθέρα και θέλουν "μπισκότα" τα οποία υπάρχουν σε άλλο ποστ εδώ. Για τα υπόλοιπα που ρωτάς δεν μπορώ να σε βοηθήσω.
-
με τα digea και ερτ, υπαρχει η "παρεξηγηση" οτι φαινονται ελευθερα, αλλα δεν ειναι... και καπου εκει δημιουργειται το προβλημα, οτι πολλα emulator δεν μπαινουν στην διαδικασια να τα ανοιξουν. το oscam-emu (αλλα δεν το βλεπω να υπαρχει εγκατεστημενο στον δεκτη σου) μπορει, το mgcamd αν θυμαμαι καλα, μπορει...τα αλλα δεν ξερω (cccam δεν υποστηριζει ο δεκτης, και αυτο που λεει εκει, ειναι μια "μοντα" mgcamd) .
απο τις φωτο τωρα... δεν βλεπω κατι που θα μπορουσες να βαλεις τα απαραιτητα με τηλεκοντρολ... οποτε δικτυο/ftp κλπ...
τα του πιατου τωρα... το οτι δεν πιανεις καλο σημα σε δορυφορο (που επιανες) ισως εχει χασει λιγο το πιατο απο την κινηση, η απο αερα κλπ...
-
Χθες εκανα αναζητηση στον Eutelsat 9B στις 9Ε και ειδα οτι κατεβασε και συχνοτητες του Eutelsat 10B 10Ε .
το ιδιο εγινε και στον 10Ε κατεβασε συχνοτητες και του 9Ε .
Επειδη ειναι πολυ κοντα πιανει τις συχνοτητες και του διπλανου δορυφορου ?
συμβαινει και σε αλλους αυτο ?
οπως και στον TurkmenÄlem / MonacoSat στις 52Ε δεν καταφερα να πιασω τον Yahsat 1A 52,5 Ε ΚΑΙ ΤΟΝ 53 Ε
με 1,10 κινητο πιατο απο καβαλα.
Καποιο δορυφοροι οπως ο Yamal 601 (49.0°E) εχει συχνοτητες με τελεια και δυο ακομη ψηφια 10985.10 ο δεκτης pingulux plus
δεν εχει απο οτι ειδα την δυνατοτητα να βαλω τελεια κτλ ,
οι δεκτες σας εχουν αυτη την δυνατοτητα ?
-
Φυσικά, αν κάνεις Blind scan είναι επόμενο να λαμβάνεις από δύο κολλητά δορυφόρους αν το LNB τους πιάνει και τους δύο.
Γι αυτό υπάρχουν έτοιμες λίστες με χωριστούς δορυφόρους.
Μπορείς να κάνεις αναζήτηση επιλέγοντας έναν δορυφόρο και όχι blind scan. Θα κατεβάσει από τον συγκεκριμένο δορυφόρο σύμφωνα με το αρχείο satellites.xml.
-
Εγω με το 1.50 δεν μπορώ να κατεβάσω και τους 2 ταυτόχρονα γιατί μεγάλωσε η απόσταση μεταξύ τους.
-
Φυσικά, αν κάνεις Blind scan είναι επόμενο να λαμβάνεις από δύο κολλητά δορυφόρους αν το LNB τους πιάνει και τους δύο.
Γι αυτό υπάρχουν έτοιμες λίστες με χωριστούς δορυφόρους.
Μπορείς να κάνεις αναζήτηση επιλέγοντας έναν δορυφόρο και όχι blind scan. Θα κατεβάσει από τον συγκεκριμένο δορυφόρο σύμφωνα με το αρχείο satellites.xml.
Δεν θυμάμαι αν εκανα αναζητηση με blind scan θα το δοκιμασω σημερα ξανα και θα ενημερωσω .
Τους Yansat 1A 52,5 E και Yamal 601 49.0°E τους πιάνετε και αν ναι με τι διαμετρο και απο ποια περιοχή ;
Ευχαριστώ όλα τα μέλη για την βοήθεια τους.
-
Τον Yansat 1A 52,5 νομίζω μια συχνότητα. Για τον Yamal 601 49.0°E δεν ξέρω, δεν δοκίμασα δεν έχω lnb εκεί.
Φόρουμ Ελληνικά LinuxSat

Participate now!
Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!