νεος mio+

There are 46 replies in this Thread which was already clicked 2,454 times. The last Post () by Satelis.

  • Καλησπέρα, είμαι νέος στο φόρουμ (και στους OS δέκτες). Μόλις αγόρασα και συνέδεσα ένα Edision OS MIO+ 4K S2X + S2/T2/C με κάτοπτρο στον Astra 19.2 και LAN σύνδεση.

    Είμαι φοβερά πελαγωμένος, το μηχάνημα ΔΕΝ έχει ουσιαστικό user manual, ούτε υπάρχει στο site της εταιρείας. Προσπαθώ να βρώ πλήκτρο-επιλογή για να ανοίξω web-browser και είναι αδύνατον, δεν βρίσκω καμιά επιλογή... Αναφέρεται οτι έχει φορτωμένο Webkit, αλλά δεν βρίσκω κάτι σχετικό στα μενού, ούτε στα plugins. Πως μπορώ να ψάξω στο ιντερνετ; Έχω συνδρομή στο Netflix και θα ήθελα να βρώ τρόπο να βλέπω μέσα από τον δέκτη, αλλά πουθενά plugin... Ελικρινά δεν έχω δει ποτέ μηχάνημα ΧΩΡΙΣ οδηγίες, μέχρι σήμερα! Πήρα τηλέφωνο στην Edission Ελλάδος και μου είπαν οτι δεν έχουν ιδέα για το λογισμικό του μηχανήματός τους... Έλεος! Θα ήμουν ευγνώμων εάν μπορούσε κάποιος να με διαφωτίσει πως να ενεργοποιήσω web-browser. Ευχαριστώ!

  • πανω στη γη, δεν ειναι ολα για ολους.

    εγω θα μεταφερω το ερωτημα σε εσενα, γιατι πηρες αυτον τον δεκτη, ενω οπως λες δεν εχεις ιδεα ουτε απο το λογισμικο του, ουτε το τι ειναι.


    και για να ειμαι ξεκαθαρος, οποιον enigma2 δεκτη και να παρεις, ακριβως το ιδιο λογισμικο θα εχεις.


    τωρα... web browser οπως το εννοεις, δεν εχει. υπαρχει browser, ο οποιος χρησιμευει κυριως για υβριδικες υπηρεσιες.

    και ουτε νομιζω οτι και αυτος θα ειναι προεγκατεστημενος, αλλα θα πρεπει να το κατεβασεις μεσα απο το αποθετηριο του image που εχει φορτωμενο ο δεκτης σου.

    επισης και το netflix, δεν υποστηριζεται αμεσα. καπου αναφερεται χρηση του μεσω kodi, αλλα το kodi δεν ειναι κατι που εχω εγω ασχοληθει.

  • Κατ' αρχήν σε ευχαριστώ για την απάντηση. Γιατί το πήρα; Υποθέτω από "απληστία", με την έννοια οτι αποφάσισα να αγοράσω έναν σχετικά ακριβό και σύγχρονο δέκτη χωρίς να γνωρίζω πως να εκμεταλευτώ όλες αυτές τις δυνατότητες.

    Μέχρι τώρα είχα έναν Goldenstar SD και έβλεπα κάποια free κανάλια. Έχω επίσης ένα PC για ιντερνετ στην TB και ένα οκταπύρηνο android για το netflix.

    Στην διαφήμιση της εταιρείας αναφέρει οτι κάνει web-browsing και υπέθεσα οτι θα μπορούσα να έχω μια συσκευή για όλες τις δουλειές, δορυφορικά και streaming από internet. Αν δεν γίνεται εύκολα δεν πειράζει, θα προσπαθήσω να τον μάθω. Όσο βέβαια μπορεί το ξερό κεφάλι μου, χαχα.

    Με ενδιαφέρει επίσης να μπορώ να βλέπω μερικά κανάλια που πριν μου ήταν μη-διαθέσιμα και από οτι διαβάζω εδώ, με αυτο τον δέκτη ίσως είναι εφικτό.

    Και πάλι ευχαριστώ!

  • ισως λοιπον, θα επρεπε να ειχες κανει "διερευνηση" πριν παρεις τον δεκτη (μια και πολλες φορες εχω δει φιλους που εχουν ηδη καποιον δεκτη του ειδους, να ψαχουλευουν το θεμα αν πανε για αλλον πιο συγχρονο).


    το καλο ειναι το οτι το αντιμετωπιζεις πιο θετικα στο δευτερο μυνημα σου σε σχεση με το πρωτο

    Quote


    Αν δεν γίνεται εύκολα δεν πειράζει, θα προσπαθήσω να τον μάθω.

    και επισης βλεπω οτι ηδη ξεκινησες να διαβαζεις σχετικα με το τι εχεις και το τι κανει (αντιθετα με αλλους που στο παρελθον απλα ζητουσαν χωρις να εχουν κανει το παραμικρο)

    και σε αυτη την προσπαθεια, να εισαι σιγουρος οτι και οποιος μπορει/γνωριζει το κατι παραπανω, θα σε βοηθησει (εδω βεβαια ισχυει το "θα σε σωσω, αλλα κουνα κι εσυ τα χερια")


    στα βασικα. web browsing, δεν κανει (ισως αργοτερα με καποιο νεο web browser, να κανει, μια και ειναι κατι που εξελισεται καθημερινα).

    δορυφορικα, streaming, youtube κλπ ειναι καποια απο αυτα που σιγουρα κανει.

    επισης, αν εχεις προθεση (και δυνατοτητα) να επεκτεινεις το τοξο ληψης, τοτε μπορεις να εχεις και μια αλλη "ποιοτητα" (ας πουμε) στο περιεχομενο των καναλιων σου (αν και υποκειμενικο ειναι το θεμα, σχετικα με το τι ειδους καναλια σε ενδιαφερουν).


    οποτε προχωρα, και εδω ειμαστε για οτι μπορουμε να σε βοηθησουμε...

  • Και πάλι ευχαριστώ. Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκω τόσο φιλική αντιμετώπιση στο φόρουμ. Με ενδιαφέρουν κυρίως τα δορυφορικά, ντοκυμαντέρ, μηχανοκίνητου αθλητισμού και ειδησεογραφίας. Έχω ένα ατσαλένιο κάτοπτρο 90cm πάνω σε ένα positioner dark-motor και βλέπω κυρίως Αστρα-Χοτμπέρντ. Μιας και άλλαξα δέκτη και σκοπεύω να ασχοληθώ, λέω να παραγγείλω ένα αλουμινένιο 125cm ή καλύτερα 150cm. Είναι ολίγον ακριβά βέβαια, αλλά υποθέτω οτι τα αγοράζει κανείς μια φορά. Εάν με το δέκτη αυτό καταφέρω να βλέπω και κάποια μη-προσιτά ακόμα καλύτερα, μιας και υπάρχει αρκετή σαβούρα στα προσιτά. Δεν θα σου φάω άλλο χρόνο, να είσαι καλά και ελπίζω να τα λέμε!

  • ααα! μια χαρα σε βρισκω...

    χρονο σιγουρα δεν τρως, οσο μπορουμε γραφουμε... καποτε μας βοηθησαν να βρουμε το δρομο μας, νομιζω οτι πρεπει να κανουμε το ιδιο (το προσπαθουμε τουλαχιστον).

    νομιζω οτι προς το παρων μια χαρα εισαι με αυτο το πιατο, αφου εχεις και το μοτερ, ακομα καλυτερα,

    οποτε για τα καναλια που σε ενδιαφερουν, ριξε λιγο πιο εντονα διαβασμα για δορυφορο 0.8W (και 5Ε) και oscam-emu k powervu.σιγουρα θα βρεις εκει περιεχομενο...(υπαρχουν ενοτητες που λενε επι του θεματος...)

  • Να μαι πάλι....Καλησπέρα και χρόνια πολλά για την ημέρα. Από χθες διαβάζω δεξιά κι αριστερά προκειμένου να εγκαταστήσω το oscam emu.

    Ομολογώ οτι νιώθω το λιγότερο πελαγωμένος...

    Το MIO μου έχει εγκατεστημένο OpenATV image. Το oscam emu εγκαθίσταται ως plugin, ή πρέπει να φτιάξω νέο image στο PC μου (που τρέχει windows) και να το περάσω στον δέκτη; Το τελευταίο το φοβάμαι λιγάκι, αν κάτι πάει στραβά και δεν μπορεί να ξεκινήσει....

    Και μετά τι; Θα χρειαστεί configuration για κάθε δορυφόρο και σχετική ανεύρεση κλειδιών;

    Δύσκολη η καλογερική χαχα, ελπίζω να μην με σιχαθείτε που ρωτώ -απλά για εσάς- πράγματα.

    Κάποιες συμβουλές-οδικός χάρτης θα μου ήταν πολύτιμα. Ευχαριστώ!

    Edited once, last by Satelis ().

  • αφου θα επεκτεινουμε την κουβεντα, μετεφερα τη συζητηση σε νεο θεμα, και να ειναι πιο καθαρη, και να μην συνεχιζουμε σε πιο ειδικο θεμα του mio+.

    (ειχαμε και εναν οδηγο για αρχαριους,αλλα δεν τον βρισκω καπου...)


    αρχικα, για καθε linux δεκτη, θα χρειαστεις

    ενα προγραμμα ftp (για να μεταφερεις αρχεια στον δεκτη)

    ενα προγραμμα telnet (για να δωσεις καποιες εντολες οπου χρειαστει)

    και ισως ενα προγραμμα επεξεργασιας καναλιων, αν θες να επεξεργαστεις καναλια και λιστες.


    επισης σημαντικη λεπτομερεια, δεν κανουμε "αυτοματη αναζητηση" , αλλα παμε στη "χειροκινητη" και η κανουμε μια συχνοτητα, η εναν δορυφορο.


    στο mio+ σου, μπορεις να εγκαταστησεις εως και 4 παραλληλα λογισμικα (μια και θα ειδες οτι υπαρχουν πολλες ομαδες που εχουν βγαλει λογισμικο για τον δεκτη, με τα + και τα - η καθε μια).


    τωρα το oscam-emu, καποια λογισμικα το εχουν για κατεβασμα απευθειας, καποια αλλα θελουν να ενεργοποιησεις καποιο κρυφο feed. το openatv ειναι απο τα δευτερα.

    αρχικα λοιπον συνδεσου στον δεκτη με telnet και δωσε την εντολη

    Code
    wget -O - -q http://updates.mynonpublic.com/oea/feed | bash

    μετα στα downloads του δεκτη (2 φορες πρασσινο) θα εχει εμφανιστει ενα νεο "κουτακι" softcam. εκει θα βρεις το oscam-emu. μετα θα πρεπει να προσθεσεις ενα νεο αρχειο με κ*ειδια (softcam.key). και ισως να πρεπει να βαλεις και λιγο χερι στα config ( δεν ξερω τι εχει ετοιμο το atv).

  • επισης, σε συυνεχεια του πιο πανω...

    αν εχεις γνωση να κανεις build καποιο image για πειραμα, no problem,

    αλλα σε γενικες γραμμες δεν χρειαζεται κατι τετοιο. υπαρχουν ετοιμα (απο αρκετες ομαδες) , που απλα το κατεβαζεις σστον υπολογιστη σου και το περνας με φλασακι στον δεκτη, η και μεσω του εσωτερικου installer στην περιπτωση που θελεις να βαλεις 2ο /3ο /4ο (το λεγομενο multiboot).

  • Μιας και εισαι εντελως begginer ακου

    Ασε το λογισμικο οπως ειναι δηλαδη το OpenAtv (αμα μαθεις αργοτερα ...θα περνας πολλα αλλα images απο usb stickaki στον δεκτη) Αλλα αστο τωρα στο OpenAtv

    ---------------

    Θα χρειαστεις ενα FTP utility στο PC oπως το filezilla για να συνδεεις δεκτη και pc....

    Σε αυτο θα πρεπει να πατησεις την Ip του δεκτη / το Port (21) / το username (root) / και το password (στο OpenATV το ρυθμιζεις απο το μενυ του δεκτη στην ενωτητα Network

    Την ιp του δεκτη την βλεπεις και αυτην στην ενωτητα network η με καποιο προγραμμα οπως το Advanced ip scanner αλλα καλο ειναι να μαθεις απο τον δεκτη

    --------------

    μολις αποκτησεις access με FTP στον δεκτη κανε transfer απο το dekstop του PC στο TMP folder στο root του δεκτη το παρακατω αρχειο

    μετα πας setup/software managment και διαλεγεις το install Local Plugin //// μετα πατας memory /tmp και οκ Button σου βρισκει το plugin που σου εχω ανεβασει και το

    κανεις install

    --------------

    Μετα πας απο τον δεκτη στα plugins και πατας το πρασινο κουμπι να σου κατεβασει plugins/// εκει θα εχει μια ενωτητα softcams /// διαλεγεις oscam-emu και το κανεις Install

    --------------

    Τωρα για να επιλεξεις το Oscam-emu πατας ενω πατας exit απο ολα αυτα ...στον δεκτη μπλε κουμπι στο remote control....

    ,,,, εκει σου γραφει Softcam///δεξι βελακι remote kai ok /// restart oscam

    Aυτα προς το παρον

  • Σας ευχαριστώ πολύ, μου δώσατε αρκετή "τροφή" για να ξεκινήσω!

    Εμπειρία με υπολογιστές έχω από τότε που ...εμφανίστηκαν τα PC, δηλαδή μια 35ετία.

    Αλλά δυστυχώς μόνο σε DOS/Windows και όχι σε Linux.

    Γνωρίζω προγραμματισμό σε C αρκετά καλά, το έκανα σχεδόν 24/7 τη δεκαετία του 90. Μετά η πρόοδος (και η ζωή) με ξεπέρασαν και δεν μπορώ να ακολουθήσω πλέον...

    Έχω τον filezila και έχω ορίσει χειροκίνητα IP στον δέκτη, επομένως το να συνδεθώ με το μηχάνημα δεν θα είναι πρόβλημα.

    Σκοπεύω να ακολουθήσω ακριβώς τις οδηγίες σας, ΔΕΝ θα βάλω άλλο λειτουργικό, προς το παρόν τουλάχιστον που είμαι νεούδι.

    Θα το εγκαταστήσω όπως λέτε και θα σας αναφέρω την πρόοδό και τα προβλήματά μου.

    Ευχαριστώ και πάλι παιδιά!

  • Λοιπον,

    Σύμφωνα με τις οδηγίες σας το έβαλα εχθές το βράδυ. Η εγκατάσταση πήγε ομαλά χωρίς προβλήματα.

    Πατώ το μπλέ κουμπί->σοφτκάμ->Ρυθμίσεις, όπου μου δείχνει επιλεγμένο το oscam-emu και ως κα**οσέρβερ δείχνει "none".

    Ποιό είναι το επόμενο βήμα;

    Να υποθέσω επιλογή δορυφόρου και αναζήτηση σοφτκαμο-κλ$$διών; Αυτά πάνε ανά δορυφόρο, μπουκ@το ή κ@ν@λι ; Πρέπει να κάνω κάτι άλλο;

    Αποφάσισα να πάρω κι ένα μεγάλο κάτοπτρο (έχω 90cm), το dark-motor αναφέρει οτι βαστάει μέχρι 125cm, αλλά νομίζω οτι αν επιλέξω αλουμινένιο θα μπορέσω να πάω άνετα στο 150cm (λόγω μικρότερου βάρους). Η ταράτσα μου έχει χώρο-πλάτωμα και καλύπτομαι από τον βορρά από ψηλό τοίχο, οπότε δεν το πιάνουν οι βοριάδες. Προς νότο και επάνω έχω απέραντη θέα τον ουρανό. Ελπίζω οτι θα μπορέσω να πιάσω περισσότερους δορυφόρους (από αστρα-χόντμπερντ-γιουτελσατ που πιάνω τώρα).

    Κι αν με την βοήθεια του Θεού -και τις πολύτιμες συμβουλές σας- δουλέψει το oscam , τότε θα ανοίξει για μένα ο δορυφοπαράδεισος, χαχα!

  • Αφησε select card server να δειχνει none

    Απο την στιγμη που σου δειχνει στο Select Softcam το oscam-emu ....εχεις κανει install το oscam

    -----------

    Τωρα απο κει και περα η δουλεια ειναι μεσω FTP και etc/tuxbox/config/oscam-emu και αυτα που εχει μεσα

    Αναλογα το τι θες να βλεπεις

    -----------

    Για παραδειγμα για να βλεπεις καναλια με crypt powervu (καναλια με ελληνικους υποτιτλους στις 0.8w και 4.8e) και biss (Digea) 3e+39e που παιζουν με απλο τροπο μεσω softcam.key .............βαλε απο τον παρακατω φακελο ολα τα αρχεια εφοσον σβησεις τα ηδη υπαρχοντα ....με Ftp στο etc/tuxbox/config/oscam-emu/

    ----------

    Και μετα restart oscam-emu

  • Tα Powervu ειναι καποια καναλια ξεκινα απο 0.8w και 4.8ε...discovery ...δοκιμασε τα να δεις ποια πεζουν

    Τα Biss ειναι καναλια για μας εδω Digea 3e και 39e

    ------

    Powervu and Biss ειναι το Crypt δηλαδη η κωδικωποηση των καναλιων που προανεφερα

    -------

    Υπαρχουν και αλλες για παραδειγμα κωδ/σεις οπως irdeto / nds ktl...αλλα αυτα ειναι αλλο θεμα

  • και με το 90cm μπορεις να πιασεις ενα σωρο δορυφορους (περα απο αυτους που αναφερεις)


    επισης, δεν ξερω μηπως η αναφορα στη διαμετρο του πιατου ειναι 1.25 σε αλουμινιο, και περα απο καποιες ειδικες περιπτωσεις, δεν ξερω αν χρειαζεται να πας σε τοσο μεγαλη διαμετρο.


    softcam.key , υπαρχουν καποια ετοιμα. ενα αρχειο εχει σχεδον οτι υπαρχει σε ολους τους δορυφορους, το μονο που χρειαζεται ειναι να πας στον οποιο δορυφορο θελεις και να σκαναρεις τα καναλια (η μπορεις και να κατεβασεις και καποια απο τις ετοιμες λιστες καναλιων)


    παιξε λιγο με το 90αρι, βαλε τα αρχεια που σου δινει ο lex7791 και θα εχεις υλικο να ασχοληθεις για αρκετο διαστημα.

    μετα... αν νομιζεις οτι δε σε καλυπτει, πας και σε κατι μεγαλυτερο , αν και σε αυτη την περιπτωση, περα απο τη διαμετρο του πιατου, ειναι και θεμα περιοχης...

  • Ευχαριστώ, ανυπομονώ να δοκιμάσω!

    Μόλις γύρισα σπίτι σας διάβασα, κατέβασα το κονφίγκ-αρχείο και έφυγα να προλάβω τα μαγαζιά προκειμένου να αγοράσω ένα διακοπτάκι γραμμής.

    Το mio είναι όμορφο και από ό,τι διαβάζω στα λεγόμενά σας ικανότατο μηχάνημα, αλλά οι ευλογημένοι της Edision τσιγκουνεύτηκαν να βάλουν ένα διακόπτη on-off...

    Βέβαια κλείνει από το τηλεκοντρόλ, αλλά ακόμα και κλειστό ζεσταίνεται αρκετά και η οθόνη μένει αναμμένη. Οπότε θα παρεμβάλλω ένα διακοπτάκι τύπου πορτατίφ στο καλώδιο για να το κλείνω.
    Θα δοκιμάσω να γυρίσω το μοτέρ στον ίντελσ@τ, όπως προτείνετε να ξεκινήσω, και θα αναφέρω! Μακάρι να παίζει το ντισκ@βερι, χi$τορι, εθνογεωγρ@φικό και άλλα που μου αρέσουν! Τα κλ--δια ανανεώνονται και, εάν ναι ,κάθε πότε και που μπορώ να τα βρίσκω;

    Η περιοχή μου είναι στον βορρά, οπότε όπως λεει ο Γιώργος πιθανότατα το 90άρι είναι ΟΚ, αν και πριν λίγα χρόνια που ήμουν συνδρομητής της εταιρείας του 9.0E σε περιπτώσεις έντονης βροχής κάποια κ@ν@λια χάνονταν... Οντας άπληστος και στο σήμα (χαχα), υποθέτω οτι με ένα 1.25 ή 1.50 θα πιάνω σταθερά ανεξαρτήτων συνθηκών και ίσως κάποιους δύσκολους (θώρ;).

  • τα discovery /animal planet θα παιξουν. το history k bbcearth εχουν αλλο τροπο (συνδρομη cs) .

    τα κλειδια, ανανεωνονται, και συνηθως δημοσιευονται στις αντιστοιχες ενοτητες, αλλα και το ιδιο το oscam-emu αν εχει τα απαραιτητα μεσα (πιστευω οτι ο λεξ τα εχει) κανει calculate και γραφει μονο του τα νεα.


    η εντονη βροχη τωρα... αν μιλαμε για ουρανο, τοτε ναι οσο μεγαλυτερο, τοσο καλυτερα.

    αν μιλαμε για νερο πανω στο πιατο... και στα 1.80 εχω δει θεμα, μια και το νερο που πεφτει πανω, δεν αφηνει να γινει σωστα αντανακλαση.

  • Καλησπέρα!

    Καθυστέρησα λίγο, διότι ήθελα να σετάρω το μοτέρ της κεραίας με το mio και ο καιρός δεν βοηθούσε να ανέβω στη κεραία.

    Σήμερα όμως είχαμε χαρά Θεού και μόλις γύρισα σπίτι ανέβηκα με το sat-finder (GTMEDIA V8) και τα σχετικά εργαλεία. Έκανα ξανά καλιμπρέϊσον στον γεωγραφικό νότο, διπλοτσέκαρα τις 2 γωνίες μοτέρ-κατόπτρου.

    Μετά κατέβηκα στο mio, επέλεξα USALS στο tuner A και του ζήτησα να ψάξει αρχικά τον Αστρα. Δόξα στο Χριστό, γύρισε σωστά το πιάτο και σε 3-4 δευτερόλεπτα είχα εικόνα.

    Συνέχισα με Ε13 και Ε9 με απόλυτη επιτυχία στόχευσης από το mio.

    Στη συνέχεια ζήτησα τον 0.8W και μου τον βρήκε πάλι χωρίς θέμα.

    Το πρόβλημά μου είναι οτι στον 0.8 μου βρίσκει γύρω στα 500 κανάλια, στην πλειοψηφία τους Ουγγρικά και Ρουμάνικα. Όμως το Ντισκ@βερι και το @νιμαλ πλάνετ δεν παίζουν, μου τα βγάζει κλειδ/μένα και έχω μαύρη οθόνη.... Τι κάνω λάθος; Μήπως δεν έχω ενεργοποιήσει σωστά το oscam;

    Ευχαριστώ και πάλι για την πολύτιμη βοήθεια!

  • αν και ενα log απο το oscam-emu θα βοηθησει,

    εχει αναφερθει ενα θεματακι με αυτα τα καναλια (αλλα που να το βρεις μεσα στον χαμο που γινεται...)


    το βρηκα... κανεις για αρχη αυτο μονο στη συχνοτητα 12303

    Ερωτήσεις - Απαντήσεις


    και εν συνεχεια αν εχει παλι θεμα... κανε ενα copy paste το oscam log

Φόρουμ γερμανικά LinuxSat

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!