Φίλε qwerty , μην ανησυχείς δεν είσαι ο μόνος, πιστεύω πως όλοι οι κάτοχοι του osmio+ έχουν πρόβλημα με το WireGuard.
Παράξενο που κανένας δεν το ανέφερε στον δημιουργό του πρόσθετου (μέχρι που νόμιζα ότι συμβαίνει μόνο στο δικό μου μηχάνημα).
Στην έκδοση 15.2 Post #649 προστέθηκε υποχρεωτικός έλεγχος του WireGuard kernel module και αν δεν υπάρχει το εγκαθιστά.
Και αυτό επειδή πολλοί χρήστες ρωτούσαν πως να εγκαταστήσουν τις εξαρτήσεις του WireGuard που τους έλειπαν.
Update online WireGuard VPN V.15.2
* Added a check to verify the WireGuard kernel module, if not installed forces installation.
Επειδή μου δημιούργησε και εμένα το πρόβλημα που έχεις και εσύ, γνωρίζοντας ότι έχω εγκατεστημένες όλες τις εξαρτήσεις του WireGuard,
ζήτησα από τον συγγραφέα Post #730 να προσθέσει μια επιλογή στις ρυθμίσεις να μπορεί να αποφασίζει ο χρήστης αν θα γίνεται έλεγχος ή όχι.
Could you add an option in the settings so that the user can enable/disable the WireGuard kernel module check process during startup?
Άρχισε τις ερωτήσεις γιατί νόμιζε ότι κάτι κάνω στραβά, και για να αποφύγω την κουβέντα του είπα ότι λύθηκε το πρόβλημα.
Το έλυσα με πατέντα. Στον κατάλογο του WireGuard προστέθηκε ένα bash αρχείο το CheckDeps.sh το οποίο κάνει τον έλεγχο.
Το άνοιξα, διέγραψα όλο το περιεχόμενο, και το αποθήκευσα κενό. Έτσι με την εκκίνηση του WireGuard, τρέχει στιγμιαία το αρχείο και ανοίγει το παράθυρο.
Όσον αφορά τη σύνδεση με server, το ίδιο συμβαίνει και σε εμένα στον osmio+ με OpenATV-7.6, πάνω από δύο μήνες.
Δεν το έδωσα σημασία γιατί δε χρησιμοποιώ VPN, αλλά τώρα που θα αρχίσει το NBA το ξανάπιασα.
Επειδή είμαι τζαμπατζής, χρησιμοποιώ free servers (CloudFlare, Free Proton VPN και UAE servers). Νόμιζα ότι φταίει αυτό, αλλά μάλλον είναι γενικό.
Πριν μερικές ημέρες εγκατέστησα νέο OpenATV-7.6 και είναι εντάξει σε όλους τους παραπάνω servers.
Επειδή καταλαβαίνω ότι σου είναι δύσκολο να εγκαταστήσεις και να ρυθμίσεις από την αρχή νέο OpenATV, μπορείς να εγκαταστήσεις την έκδοση 9.5
και απλώς να απαγορεύσεις να γίνεται αυτόματη ενημέρωση του WireGuard:
Πήγαινε στο AJPanel --> Πρόσθετα --> Πακέτα με δυνατότητα αναβάθμισης, βρες το πακέτο enigma2-plugin-extensions-wirequard-vpn και πάτησε το
μπλε κουμπί "Διατήρηση ενημέρωσης" ώστε να μη γίνεται αναβάθμιση του πρόσθετου.