Εγκατασταση wireguard + vpn σε Enigma2

There are 55 replies in this Thread which was already clicked 5,315 times. The last Post () by qwerty.

• Για όσους δεν τα πάνε καλά με τα τεστ να γράψω κάτι confirmed ...

Edision os mini 4k με satdream10 ... προφανώς θα είναι εντάξει και στον os mio 4k.

wireguard vpn 15.4 ... οκ

oscam ... ok

multistalker pro 1.2 ... ok

Εννοείται ότι όσοι θέλετε δοκιμάζετε τα πάντα. Καλή συνέχεια testing.

Code
    wget -q "--no-check-certificate" https://gitlab.com/hmeng80/extensions/-/raw/main/multistalker-pro/multi-stalkerpro.sh -O - | /bin/sh

Code
    wget -qO /tmp/WireGuard.sh "https://raw.githubusercontent.com/m4dhouse/Wireguard-Vpn/python-3.12/WireGuard.sh" && chmod 777 /tmp/WireGuard.sh && /tmp/WireGuard.sh
  • Η τελευταία έκδοση του WireGuard για python 3.9 είναι η 15.4 και επιβεβαιώνω ότι δουλεύει στον osmio+ που την έχω εγκατεστημένη.

Το θέμα είναι να βρούμε μια ενδιάμεση έκδοση WireGuard από 9.9 έως 15.0 για py3.12 και py3.13 (όσο το δυνατόν μεγαλύτερη).

Μια και έχω εγκαταστήσει καθαρό OpenATV-7.5.1, θα ψάξω στο internet για ενδιάμεσες εκδόσεις του WireGuard και να δω μέχρι ποια έκδοση

δε δημιουργεί πρόβλημα στον osmio+.

1.jpg

Edit

Βιάστηκα να ποστάρω το αποτέλεσμα. Τελικά, έχουμε τα ίδια και εδώ. Μπήκα στις ρυθμίσεις, έκανα αποθήκευση χωρίς να κάνω κάποια αλλαγή

και το πρόβλημα επανήλθε. Δε συνδέεται με server.

• Λοιπόν, φίλε qwerty

Έφαγα τον κόσμο να βρω νέες εκδόσεις του WireGuard αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν. Η νεότερη που βρήκα για py3.12 είναι ή 11.4.

Δε νομίζω ότι σε ικανοποιεί, δεν έχει μεγάλες διαφορές από την 9.9.

Έψαξα στον υπολογιστή μου τα backup για osmio+ και βρήκα ένα του OpenATV-7.5 από τις 14-01-2025. Μπήκα μέσα και τράβηξα τον κατάλογο

Wireguard που είναι στην έκδοση 14.4. Είναι η τελευταία έκδοση που μπορώ να βρω και να δουλεύει χωρίς προβλήματα.

Συνιστώ να εγκαταστήσεις την έκδοση 11.4 και ακολούθως συνδέσου με FTP, πήγαινε στο usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions και διέγραψε

τον κατάλογο Wireguard ή μετονόμασε σε - Wireguard (παύλα, κενό, όνομα) και αντέγραψε το περιεχόμενο του Wireguard-14.4-py3.12.zip.

Κάνε επανεκκίνηση του GUI και είσαι εντάξει. Αν όλα πάνε καλά, τότε διέγραψε τον κατάλογο - Wireguard.

Πήγαινε στο AJPanel --> Πρόσθετα και πάτησε "Ενημέρωση λίστας πακέτων από τροφοδοσίες".

Ακολούθως "Πακέτα με δυνατότητα αναβάθμισης" και απενεργοποίησε την αναβάθμιση του WireGuard.

Γράφει Τρέχουσα έκδοση 11.4 (αυτή εγκαταστήσαμε) αλλά είναι η 14.4 που τη βάλαμε χειροκίνητα.

Το παρακάναμε, αλλά αυτός είναι ο ορισμός της "Greek πατέντας".

1.jpg     2.jpg

• qwerty

Προσπάθησα να κάνω το ίδιο κόλπο και στο OpenPLi-scarthgap αλλά απέτυχα. Ως γνωστόν, οι εκδόσεις 15.1 και 15.9 δε δουλέυουν.

Εγκατέστησα την 11.4 και όλα εντάξει. Μετονόμασα τον φάκελο Wireguard σε - Wireguard και αντέγραψα τον φάκελο Wireguard 14.4.

Έκανα επανεκκίνηση και όταν προσπάθησα να τρέξω το WireGuard, το σύστημα κράσαρε και έβγαλε πράσινη οθόνη.

Έκτοτε κάθε πάτημα οποιουδήποτε κουμπιού του τηλεχειριστηρίου κρασάρει και βγάζει πράσινη οθόνη.

Συνδέθηκα με FTP, διέγραψα τον φάκελο Wireguard και επανέφερα το - Wireguard. Με επανεκκίνηση όλα είναι εντάξει.

Συμπέρασμα. Αν αποφασίσεις να εγκαταστήσεις το OpenPLi-scarthgap θα πρέπει να συμφιλιωθείς με το WireGuard-11.4 ή μπορείς να κάνεις

τα δικά σου πειράματα μήπως και καταφέρεις κάτι καλύτερο από εμένα.

Με την ευκαιρία να σου δείξω πως κάνεις απεγκατάσταση ενός πρόσθετου με το AJPanel (ευκολάκι):

Πήγαινε AJPanel --> Πρόσθετα --> Αφαίρεση πακέτων (Πρόσθετα/SoftCams/Θέματα) βρες το πακέτο που σε ενδιαφέρει και πάτησε

Απεγκατάσταση (κόκκινο κουμπί). Έχει διάφορες επιλογές. Η πρώτη αρκεί.

1.jpg     2.jpg

• giorbak

Φίλε, όσα περιγράφεις με το wireguard στον sf8008 και το openpli starthgap, είναι ακριβώς όσα έγιναν σε εμένα στον os mio+ 4K με το OpenATV 7.5.1.

Δεν ξέρω γιατί, αλλά όσα μου έγραψες τα ακολούθησα κατά γράμμα, αλλά κατέληξα σε καθαρή επανεγκατάσταση του OpenATV 7.5.1. Οι μπλε οθόνες πήγαιναν σύννεφο και στο wireguard είτε το είχα εγκαταστήσει, είτε το είχα απεγκαταστήσει, διάβαζα στην οθόνη ότι είχα την έκδοση 15.9, έστω και αν το πρόσθετο δεν ήταν εγκατεστημένο.

Δεν πειράζει καθόλου, δοκιμές έκανα και κατέληξα στην 11.4, που δουλεύει μια χαρά.

A propos, στον sf8008 στο openpli 9.1, που θα το αντικαταστήσω με το starthgap, για να δω πως είναι, τρέχει η 9.5 απροβλημάτιστα.

Υπ' όψιν ότι στον os mio+ 4K εκτός από cs έχω και iptv, ενώ στον sf8008 μόνο cs.

Ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί η ευκαιρία ο δημιουργός του plugin να ασχοληθεί και με τον δέκτη μας.

Υ.Γ. Το Aj Panel είναι τελικά μικρός θησαυρός ευκολιών. Τώρα το ανακαλύπτω ψάχνοντας.

• Καλημέρα στα παιδιά σχετικά με τα όσα έγραψα παραπάνω (#41) το oscam είναι το 11788 py 3.9

Προφανώς υπάρχει μια διαφορά υποστήριξης μεταξύ edision os mini 4k vs edision os mio 4k

Wireguard vpn 15.4 (edision os mini 4k ) ok ... ίσως να το είχα ζητήσει εγώ και μου το έκαναν.

Έβαλα για να ακολουθήσω τα παιδιά qwerty  giorbak την 11.4 ... αλλά δεν σε μένα !

• Στο προηγούμενο post μου, αναφερόμουν στο OpenPLi-scarthgap σε osmio+.

Κατέβασα και εγκατέστησα στον sf8008 την τελευταία έκδοση του παραπάνω image και παρατήρησα ότι το WireGuard-15.9 λειτουργεί κανονικά.

Το δοκίμασα πριν κάνω κάποια αλλαγή (εικ.1) και μετά από αλλαγή/αποθήκευση των ρυθμίσεων (εικ.2). Μου κάνει εντύπωση γιατί δε γίνεται σε εσένα.

Λογικά θα έπρεπε να λειτουργεί. Δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα στον sf8008.

Σχετικά με το AJPanel, πραγματικά περιέχει πολλές κρυφές χάρες. Κάνει σχεδόν τα πάντα. Μπράβο στον προγραμματιστή που κατάφερε να χωρέσει

σε ένα μόνο πρόσθετο τόσα πολλά εργαλεία και να το διατηρήσει ελαφρύ και ευέλικτο.

Το έμαθα υποχρεωτικά γιατί δεν μπορούσα να κάνω τη μετάφραση χωρίς να γνωρίζω τι κάνει κάθε λειτουργία και αν δουλεύει σε ελληνικό περιβάλλον.

1.jpg     2.jpg

• Αν ρωτάς εμένα, κάτι είχα διαβάσει στο νήμα του WireGuard για obfuscated servers αλλά επειδή χρησιμοποιώ free servers δεν έδωσα σημασία.

Θα ρίξω μια ματιά και αν βρω κάτι θα σου πω.

• Καλά δεν το χρησιμοποιώ. Απλά ρωτάω. Πάντως αυτή η επιλογή αν υπάρχει καλό είναι να ενεργοπιηθεί γιατί περιέχει μεγαλύτερη ασφάλεια. Μιας και στα ρούτερς δεν υπάρχει αυτή η επιλογή.

Edited once, last by ISN0G00d ().

• Επειδή είναι αδύνατον να βρω εκδόσεις του WireGuard αποφάσισα να κάνω δική μου για την έκδοση 14.4.

Εγκατέστησα στον δέκτη το backup του OpenATV-7.5 (py3.12) που περιέχει την έκδοση 14.4 και με το AJPanel δημιούργησα αρχείο .ipk (ναι, μεταξύ των άλλων το κάνει και αυτό) από τα υπάρχοντα αρχεία του WireGuard.

Το δοκίμασα στο OpenATV 7.5.1 στον osmio+ και στο OpenPLi-scarthgap στον sf8008 με επιτυχία. Πιστεύω να δουλέψει και σε εσάς.

Σημείωση:

Κατά την εγκατάσταση εμφανίζονται στην κονσόλα αλαμπουρνέζικα, και αυτό γιατί δεν καταλαβαίνει τα Ελληνικά.

Δεν υπάρχει πρόβλημα, απλά δεν μπορείτε να το διαβάσετε σωστά. Η εγκατάσταση γίνεται κανονικά.

Ευκαιρία να ξαναπιάσω τη μετάφραση του AJPanel και να αφαιρέσω τη μετάφραση από τις λέξεις που εμφανίζονται στο παράθυρο telnet.

1.jpg

Edit

Διέγραψα το αρχείο γιατί έβαλα τον αριθμό έκδοσης στο όνομα και όχι εσωτερικά. Τώρα φαίνεται ως έκδοση 1.0

Θα το διορθώσω και επανέρχομαι.

• giorbak

Όλα πήγαν μια χαρά και η 14.4 τρέχει ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

2 επισημάνσεις:

1. Πριν απεγκαταστήσω την 11.4 έβαλα στο AJPanel την εντολή να παίρνει αναβαθμίσεις το wireguard, τις οποίες φυσικά ΔΕΝ έκανα. Διαφορετικά, αν του περάσεις την 14.4 εξακολουθεί να βγάζει στην οθόνη (Πρόσθετα ---> Πακέτα με δυνατότητα αναβάθμισης) ότι έχεις την 11.4 και ας την έχεις απεγκαταστήσει.

2. Μόλις πέρασα την 14.4 και πάτησα να ξεκινήσει το wireguard, μου έβγαλε αυτό το μήνυμα στην οθόνη

pasted-from-clipboard.png

Έδωσα την εντολή, έκανα επανεκκίνηση τον δέκτη, πήγα στο AJPanel, είδα ότι υπάρχει η έκδοση 14.4, έδωσα εντολή να ΜΗΝ αναβαθμίζεται και όλα Ok.

Thanks και πάλι.

Φόρουμ Ελληνικά LinuxSat

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!