Ερωτήσεις - Απαντήσεις

There are 5,839 replies in this Thread which was already clicked 720,713 times. The last Post () by chicken101.

• Καλησπέρα στην παρέα

Ανέβηκα σήμερα να φτιάξω το πιάτο

Δυστυχώς το πιάτο ξέσυρε και από την βάση με αποτέλεσμα να έχω χάσει το τόξο και να πρέπει να γυρνάω το πιάτο στην σωστή θέση κάθε φορά

Πήγα το γύρισα λίγο το μοτέρ αλλά η πυξίδα των iPhone είναι ότι πιο ανακριβές υπάρχει

Την μια σου λέει 180° την άλλη 185° και την άλλη 177°

Έχω αφήσει επίτηδες τον hotbird απείραχτο για να κάνω ρύθμιση μέσω αυτουνού

ΥΓ:Κάποιου η κεραία δεν άντεξε και σκόρπισε IMG_0342.jpg

IMG_0343.jpgIMG_0344.jpgIMG_0345.jpg

• Το ίδιο πάθαινα και εγώ με την πυξίδα του τηλεφώνου. Άλλα έδειχνε μακρυά από το πιάτο και άλλα όταν το έβαζα πάνω στον στύλο για να δω

αν το polar mount είναι κεντραρισμένο στον νότο. Κάθε φορά έδειχνε άλλα. Έτσι στόχευσα στον Astra 3B (23.5°Ε) που είναι σχεδόν το ίδιο

με το γεωγραφικό μήκος που μένω (22°58'Ε). Για να είσαι πάνω στο τόξο θα πρέπει ο μηχανισμός να κεντράρει ακριβώς στον νότο.

• Και εγώ περσυ το καλοκαίρι που έστησα το 80αρι με μοτέρ το εβαλα στο 0 και κεντραρα στον 23,5

Μετά το πήγα λίγο αριστερά η δεξιά αλλά έχανα ακραίους δορυφόρους καθώς δεν υπήρχε ακρίβεια

Τελευταία φορά το πήγα με πυξίδ(ήταν και η μοναδική φορά που δούλεψε σωστά)

Θα πάω να τραβήξω γραμμές με ανεξίτηλο δεν γίνεται αλλιώς 😂😂😂

• Σήμερα, μετά από πάμπολλες αναβολές, ήρθε επιτέλους ο τεχνικός να μου συντονίσει το κινητό πιάτο.

Στο ενδιάμεσο, αφού άλλαξα εκατό γνώμες, αποφάσισα να βάλω καινούριο μεγαλύτερο πιάτο (μόνο το πιάτο). Μου το πάσαρε ως 1.40m άλλα όταν το μέτρησα

το βρήκα 1.25m. Είναι Mabo αλουμινίου με διαστάσεις 126 x 140 cm. Του το είπα για τις διαστάσεις που τις παραδέχτηκε, αλλά μου είπε ότι εμπορικά

και σε όλα τα site αναφέρεται ως 1.40m.

Τελικά ίσως έτσι είναι καλύτερα γιατί για πραγματικό 1.40 θα έπρεπε να αλλάξω τον ιστό και το actuator, που δεν θα το έκανα και θα έμεινα με το παλαιό

του 1 μέτρου.

Χρειάστηκαν περισσότερες από δυόμιση ώρες (σύνολο 3 ώρες) γιατί το actuator 18 ιντσών (το δικό μου) με δυσκολία καλύπτει το τόξο 30°W - 53°E.

Πριν από 2 μήνες περίπου είχε κολλήσει (από σκουριά στον ατέρμονα) και το επισκεύασα εγώ. Είναι 20ετίας και βάλε.

Τώρα στο ζουμί. Μου ζήτησε 80 ευρώ και πιστεύω ότι το έκανε γιατί αγόρασα το πιάτο από τον ίδιο 200 ευρώ.

Δεν το έχω συνδέσει ακόμα στον δέκτη. Του είπα να αφήσει τα καλώδια σήματος και ρεύματος κάτω γιατί έχω σκοπό να τα περάσω εγώ αύριο μέσα από

σωλήνα λάστιχο για να μην ξεραθούν. Αυτά που έχω επάνω είναι από την πρώτη εγκατάσταση (20+ χρόνια) και είναι ολοκαίνουργια.

Μόνο που τα προηγούμενα λάστιχα ξεράθηκαν από τον ήλιο και με το κούνημα έσπασαν.

Υ.Γ.

Μπορεί κάποιος να πει, σιγά τη διαφορά τι 1.00m τι 1.25m. Έτσι πίστευα και εγώ μέχρι να τα δω πλάι- πλάι. Το παλαιό φαίνεται νάνος μπροστά στο καινούργιο

γιατί η διαφορά είναι περιμετρικά και το μυαλό δεν μπορεί να την υπολογίσει. Γέμισε το μάτι μου από επιφάνεια.

• Με γειά, καλορρίζικο.

Προσωπικά βρίσκω την τιμή καλή, ή τουλάχιστον, όχι εκτός λογικής.

Βάλε τα καλώδια μέσα σε εύκαμπτο σπιράλ καλής ποιότητας με αντοχή στις καιρικές συνθήκες και περιμένουμε αναφορές για λήψεις.

• Καταρχην καλορίζικο το πιάτο giorbak και καλές λήψεις. Ετσι ειναι και τα gibertini σχεδόν. Ορ125 1.25χ1.33 και το ΟΡ150 1.55χ1.66. Ειδικά το τελευταίο το θεωρείς τέρας μέχρι να το συνηθίσει το μάτι σου.

• Φίλε giorbak καλορίζικο το καινούργιο απόκτημα

Για πιάτο 1.25 δεν είμαι τόσο ακραία τιμή γιατί έχει και το polar mount ένα χ κόστος

Τώρα στην διαφορά μεγέθους και εγώ όταν πήγα από το 80αρι στο 120αρι τρόμαξα

Το 80αρι το έπαιρνες αγκαζέ και το κούναγες όπου ήθελες αλλά το 120αρι ήθελες 2 άτομα να το σηκώσεις και να το στήσεις

Καλά για το 180 δεν το συζητάω

Πήγα να το σηκώσω όρθιο και μου φύγαν τα χέρια

Όπως είπε και ένα παιδί πιο πάνω βάλε τα καλώδια σε σπιράλ

Εγώ που δεν τα είχα μου τα έκαψε ο ήλιος σε ένα χρόνο γιατί δεν ήταν καμιά τρομερή ποιότητα(35 λεπτά το μέτρο έκανε το καλώδιο)

Το μόνο καλό καλώδιο που έχω πετύχει είναι ένα της edision που έχει μπει από το 2014

Έχει φάει ήλιο βροχή χιόνια χαλάζι και δεν έχει καταλάβει τίποτα

Πάει για αλλαγή τώρα βέβαια

Και μια ερώτηση προς όλους

Αξίζει το μαύρο televes καλώδιο που είναι double shielded ??

Από άποψη τιμής εννοώ

• Καλορίζικο φίλε μου το καινούριο σύστημα σού και Καλές λήψης!! Συμφωνώ που γράφουν τα παιδιά ότι να βάλεις το καλώδιο σε σπιράλ,θα κρατήσει πολυ παραπάνω!

Όσο τώρα για την διάμετρο από 1,0μ σε 1,25 θα έχεις διάφορα εννοείται..

Για μεγαλύτερη διαφορά πας σε 1,80 εκεί ναι θα έβλεπες..

Και όσο για την τιμή τα € είναι πολύ καλά, Γνώμη μου φυσικά!

Καλορίζικο και πάλι!

• Ευχαριστώ παιδιά για τις ευχές. Τα καλώδια τα πέρασα σήμερα σε διαφανές λεπτό λάστιχο σαν αυτά που έχουν τα κλιματιστικά για να στραγγίζουν τα νερά.

Το ίδιο λάστιχο το είχα και στην προηγούμενη εγκατάσταση. Σήμερα που πήγα να το βγάλω έγινε χίλια κομμάτια. Μόλις το λυγούσα λίγο έσπαγε.

Πάντως επάνω ήταν ατόφιο. Είχε πάρει την καμπυλότητα και δεν θα πάθαινε τίποτα αν δεν το ζόριζα.

Όσο για την απόδοση, θλίψη. Ή είμαι μονοφαγάς και ανικανοποίητος ή το πιάτο χρειάζεται μικρορύθμιση. Εντάξει το σήμα ανέβηκε σε σχέση με το προηγούμενο

πιάτο, αλλά δεν βλέπω τις τιμές που ανεβάζετε κάθε τόσο σε εικόνες. Το μεγαλύτερο σήμα που έχω σε διάφορους δορυφόρους είναι 17.2 - 17.3 dB.

Εννοείται ότι σε άλλα κανάλια έχω μικρότερο σήμα. Το καλό είναι ότι έχω όλο το τόξο 30W - 53E. Μάλλον θα χρειαστεί να πάω επάνω και να κάνω πάνω ή κάτω

(σφίξιμο ή χαλάρωση) μια-δυο βόλτες της βοηθητικής βίδας για το elevation. Αν δεν καταφέρω θα πάω να το πω στον μάστορα. Είναι διαρκώς απασχολημένος

και περνάει πολύς καιρός για να έρθει.

Ωπ, λάθος τι λέω. 16.2 - 16.3 dB. Μακάρι να είχα 17+. Δεν το έχω δει ποτέ αυτό το νούμερο, ούτε και στα όνειρά μου.

Έβαλα προ ολίγου στις 7E και πιάνω αρκετά feeed εκεί που προηγουμένως ήταν σκοτάδι, π.χ. η εικόνα:

• Εδώ είναι τα σήματα για τον HELLAS SAT και τον ASTRA 3B.

Να διευκρινίσω ότι ποτέ δεν έχω ασχοληθεί ούτε δημοσιεύσει φώτο σχετικά με σήματα, γιατί απλά ήταν πολύ μικρά με τις κεραίες που είχα.

Υ.Γ.

Ξέχασα να αναφέρω ότι στην καινούργια εγκατάσταση έβαλα LNB Inverto Black Ultra.

1.jpg     2.jpg

• Ποιο inverto black ultra εχεις ;

Έχεις φωτογραφία να ανεβάσεις ;

Γιατί το αγόρασα και εγώ πριν λίγους μήνες και ειδα διαφορά σε αδύναμες συχνότητες.Ετον badr 26E πιάνεις τα Dubai ;

• Όχι, τα Dubai δεν τα πιάνω. Με το προηγούμενο πιάτο που είχε φύγει ελαφρά από το τόξο, υπήρχαν μέρες που τα έπιανα στο όριο.

Θα πρέπει (επιβάλλεται) να ανέβω και να ρυθμίσω προσεκτικά το elevation του πιάτου. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω όργανα και θα χρειαστεί

να ανεβοκατέβω τις σκάλες αρκετές φορές. Δε βαριέσαι, αυτή είναι η μαγεία του χομπίστα, όταν έχεις αποτέλεσμα το ευχαριστιέσαι.

Το LNB είναι αυτό. Είναι από τα καλύτερα της αγοράς σύμφωνα με αναφορές χρηστών.

Inverto Black Ultra Single High Gain High Quality Lnb.jpg

• Δυχτυχώς τα dubai sports είναι σε " δύσκολες συχνότητες " στις 7w, 26e

Υπάρχει ελπίδα με την έλευση του nilesat 301 και τις μεταφορές συχνοτήτων πιστεύω.

Για το πιάτο σου giorbak τα 17db είναι εφικτά σε : 0.8w,1.9e, 3e, 7e, 13e, 16e, 36e, 39e, 42e σίγουρα σε δυνατές συχνότητες.

Εννοείται ότι δεν είναι σωστά αυτό το σήμα στις 39e.

• Καλημερα

εγω αγορασα πριν κανα δυο μηνες το inverto black ultra της φωτογραφιας που ανεβασα

Μαλλον προκειται για το παλιοτερο μοντελο της σειρας.Εσυ πρεπει να αγορασες το νεοτερο.

Συμφωνα με φιλους εδω στο φορουμ οι περρισοτεροι λενε οτι το παλιοτερο μοντελο εχει ποιο καλη ληψη σε

δυσκολες συχνοτητες.

Ποιον δεκτη εχεις και σε ποια περιοχη εισαι ?

• Νομίζω ότι το δικό σου είναι το νεότερο. Το δικό μου το θυμάμαι από τότε που ήμουν μικρό παιδί (που λέει ο λόγος).

Έχω τον sf8008 και τον osmio+ που χρησιμοποιώ τώρα για τις δοκιμές. Περιοχή Βόλος.

Να πω και την αμαρτία μου. Παρά λίγο να κρεμάσω και τον τεχνικό. Έκανα μια πατάτα και την ανακάλυψα στον ύπνο μου (σκέψου να κοιμάσαι και να

ονειρεύεσαι κεραίες).

Είχα πάρει το πιάτο στο σπίτι μερικές μέρες πριν την εγκατάσταση και παρατήρησα ότι ο μηχανισμός περιστροφής στο polar mount ήταν σκληρός.

Έριξα σπρέι λαδιού στις αρθρώσεις και το κούνησα δεξιά-αριστερά μέχρι να γλυκάνει. Έφυγε όμως λίγο λάδι, και όπως είχα γυρισμένη τη βάση ανάποδα,

έπεσε λίγο και στο αυτί που κρατάει το actuator. Τα εξαρτήματα ήταν όμως χαλαρά και εγώ ο βλάκας ενώ τα σκούπισα όλα με υγρό μαντηλάκι και με χαρτί

κουζίνας, δε σκέφτηκα ότι πήγε λάδι από κάτω από το αυτί.

Όταν έγινε η εγκατάσταση και έσφιξαν οι βίδες, υπήρχε τζόγος στη μετακίνηση του πιάτου (π.χ. στις 13°Ε το positioner έδειχνε 100 όταν το έστρεφα δεξιά

και 90 όταν τα γύριζα αριστερά, και πάντα διαφορετικό). Ο τεχνικός φυσικά δεν το καταλάβαινε γιατί χρησιμοποιούσε τα δικά του όργανα, τον ενδιέφερε

να πιάσει σήμα και δεν μπορούσε να δει την ελαφρά κίνηση του αυτιού. Στην αρχή ήταν σφιχτό αλλά με τη χρήση χειροτέρευε.

Μάλιστα στο τέλος, όταν το πήγαινα στις 30°W, μετά από λίγο το βάρος του πιάτου το παρέσυρε και έχανα το σήμα.

Γέμισαν τα χέρια μου λάδια. Το καθάρισα και τώρα είναι εντάξει. Και ενώ κατηγορούσα τον τεχνικό, τελικά κατάπια τη γλώσσα μου. Καλά να πάθω.

Edited once, last by giorbak ().

Φόρουμ Ελληνικά LinuxSat

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!